Bättre ranking med länkkataloger?

Att arbeta med SEO kräver både kunskap och erfarenhet, men framför allt behöver man mycket tålamod då det tar tid innan man ser det färdiga resultatet. SEO handlar mycket om nyckelord och länkar. Ett exempel på en länkkatalog är lankkatalog.nu där man hittar länkar inom olika områden. Om man exempelvis säljer en produkt vill man nå ut till den målgrupp som kan tänkas vara intresserade av att köpa den produkten. För att nå målgruppen behöver man synas när någon söker efter ens produkter eller efter de egenskaper som ens produkter har. Det gör man genom att finnas med högt upp i söklistan hos en sökmotor som exempelvis Google.

För att hamna högt hos en sökmotor behöver man ha bra information på sin hemsida som är både läsvärd och informativ. Texten ska även på ett naturligt sätt innehålla de sökord som man förväntar sig att ens målgrupp använder sig av när de söker efter ens produkter. Det räcker dock inte alltid med att ha rätt information och rätt nyckelord på sidan, utan man behöver även ha länkar till sin hemsida som finns publicerade på andra sidor på nätet. Desto fler länkar som finns desto högre rankar sökmotorerna ens hemsida. Länkar kan man bland annat få publicerade i en länkkatalog för SEO.

Finns det några risker med länkkataloger? Absolut, det finns det. Det finns dock risker med det mesta. Så länge man använder länkkataloger med försiktighet så är det ingen fara om man använder bra länkkataloger. Tänk på att vara försiktig med användandet av ankartexter om du ska lägga upp din hemsida hos olika länkkataloger.